I. VEČERNÍ VIZITA s doc. MUDr. Borisem Kreuzbergem, CSc.

17.04.2013 20:45

 

 

V úterý 16. dubna 2013 od 17:00 proběhla v přednáškovém sále Šafránkova pavilonu první z cyklu neformálních besed studentů s významnou osobností Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni. Tento cyklus nese název Večerní vizita a zorganizovala ho studentská skupina Medicus Pilsensis.

Jako první přijal pozvání děkan fakulty doc. MUDr. Boris Kreuzberg, CSc., který se rozhovořil zejména o zajímavostech ze života na Klinice zobrazovacích metod. Vyprávěl mnohé zajímavé, a někdy až svou výjimečností absurdní zážitky, spojené s nevšedními problémy pacientů i lékařů, odborné detaily zmiňoval jen pro dokreslení a pochopení samotného příběhu.

Ve zkratce vypověděl i svůj životní příběh, dozvěděli jsme se, jak se stal lékařem a jaké problémy provázely počátky jeho lékařské praxe. V následné diskusi pan děkan zodpověděl celou řadu všetečných dotazů.

Celá debata, na kterou dorazilo kolem 60 studentů napříč všemi ročníky, se nesla ve velmi přátelském duchu, a to zejména díky oné netradiční neformálnosti. Nešetřilo se vtipy ani peprnými zajímavostmi.

Vzhledem ke kladným ohlasům a úspěchu jsme již zorganizovali další setkání, které proběhne v úterý 14. května od 17:00 ve VŠ klubu Ucho na Bolevecké koleji. Na druhou VEČERNÍ VIZITU na téma "Život, medicína a ORL" přijal naše pozvání proděkan pro zahraniční vztahy a přednosta otorhinolaryngologické kliniky doc. MUDr. Jaroslav SLÍPKA, CSc., který bude vyprávět o svém velmi zajímavém životě, studiu v zahraničí, cestování, o zajímavých příhodách ze své praxe a jistě o mnoha dalších věcech...