III. VEČERNÍ VIZITA s doc. RNDr. Pavlem Fialou, CSc.

26.10.2013 20:22

 

V úterý 23. října 2013 od 19:00 uspořádal Medicus Pilsensis další z cyklu neformálních besed studentů s významnou osobností Lékařské fakulty v Plzni. VIZITA se tentokrát konala v posluchárně Procháskova ústavu, kam si našlo cestu tak velké množství studentů, že v aule byl obsazen doslova každý kousíček místa! A nejen to, každý přítomný dychtivě naslouchal a sledoval  více než zajímavý výklad. Tak pozorné studenty a v takovém množství tato posluchárna pravděpodobně zažila poprvé.

Naše pozvání tentokrát totiž přijal doc. RNDr. Pavel Fiala, CSc., proděkan pro paralelní výuku v angličtině a přednosta Ústavu anatomie.


Své povídání začal popisem práce anatoma a pedagoga, a jelikož je také umělec, kladl důraz na využívání kresby a malby ve výuce. Pokračoval vyprávěním o tom, jak vypadá práce proděkana a vyslechli jsme si řadu veselých i vážných příhod, které se mu staly u nás i na dalekých cestách. Zajímavý byl "rychlokurz kreslení", při kterém nám pan docent vysvětlil základy ilustrace. Ukázal nám také řadu svých obrazů, které v průběhu let namaloval.

Debata s panem docentem se nesla v příjemném duchu a pro přítomné jistě přinesla jak poučení, tak pobavení. Po ukončení byl pan docent odměněn nejen drobným dárkem, ale především obrovským potleskem všech přítomných.

Další VEČERNÍ VIZITU uspořádá studentský spolek Medicus Pilsensis ještě v tomto semestru.

 

Další foto