MePi BĚŽCI - Naběhej, co můžeš

24.04.2014 09:20

Naběhej, co můžeš

Ve dnech mezi  7.  a 21. dubnem uspořádalo uskupení Mepi-běžci, které je součástí studentského spolku Medicus Pilsensis, o.s. akci „Naběhej, co můžeš.“ Tato událost navazuje na pravidelné běžecké tréninky, které Mepi-bežci pořádají od začátku letošního akademického roku.  

,,Pravidelně jsme chodili běhat ve dvou, či ve třech. Stále jsme potkávali jiné mediky, kteří měli chuť využít hezkého počasí a provětrat své zdřevěnělé končetiny od učení. Tak vznikl nápad založit běžeckou skupinu, kde by se lidé mohli jednoduše domlouvat na jednotlivých tréninkách,“ řekl o založení skupiny student Tomáš Zajíc. Následně vznikla skupina na stránkách Facebooku, kam se může připojit každý student LFP.

Náš tým se rozhodl, že podnikne takový mini závod. Chtěli jsme, aby studenti více běhali, ale ne pouze jednorázově. Proto vznikla myšlenka: Naběhej svoje maximum a bojuj za LFP. Během těchto 14 dní studenti běhali buďto individuálně nebo ve skupině a počítali si jednotlivé kilometry.

 

Do akce se aktivně zapojilo 16 studentů a jeden pedagog. Naběhali jsme společně 590km. Někdo méně, někdo více. Nejvýkonnějším běžcem se stala Anežka Jindrová, která naběhala za 14 dní neuvěřitelných 128km.

 

V příštím školním roce hodláme akci zopakovat a chceme běžet o ceny. Přičemž jsme si uvědomili, že vůbec není potřeba vytvářet dvě kategorie, když medičky suverénně válcují mediky v počtu kilometrů. Naším cílem je vzdálenost zdvojnásobit na rovných 1000km a přilákat více zájemců.

Běžecký tým MePi-běžci