IV. VEČERNÍ VIZITA s Doc. MUDr. Vlastimilem Habermannem, CSc.

12.12.2013 20:17

 

V úterý 10. prosince 2013 od 17:00 uspořádal Medicus Pilsensis další z cyklu neformálních besed studentů s významnou osobností Lékařské fakulty v Plzni. VIZITA se tentokrát konala v posluchárně Šafránkova ústavu.

Naše pozvání tentokrát přijal Doc. MUDr. Vlastimil Habermann, CSc., legenda a vynikající vyučující z Ústavu biochemie a lékařské chemie.

Jistě každý student vzpomíná na přednášky z prvního ročníku, kdy se dozvěděl o leckterých dobrodružstvích, která pana docenta na cestách potkala. 

Proto i své povídání nazval "S Biochemií po světě" a zahrnul nás vyprávěním o jedné z etap života. Od výkladu o jeho studiích jsme se dostali i k cestování u cestovní kanceláře Čedok a jiným cestám, jako byla Kalifornie, či Nikaragua.

Atmosféra byla plná pohody a zároveň pobavení. V závěru pozval pan docent studenty na Den otevřených dveří do svého domu na obdivuhodnou sbírku svých kaktusů, která bude pravděpodobně probíhat na jaře 2014.

Po ukončení byl pan docent odměněn drobným dárkem, přáním ke svým úctihodným 83. narozeninám a velkým potleskem studentů.

Další VEČERNÍ VIZITU uspořádá studentský spolek Medicus Pilsensis až v příštím semestru.


Aneta Papanová