VI. VEČERNÍ VIZITA s doc. MUDr. Milenou Králíčkovou, Ph.D.

29.04.2014 00:00

Navečer v úterý 29. dubna se na ŠAFu sešlo přibližně 120 studentů, aby se zúčastnili již šestého setkání z cyklu besed VEČERNÍ VIZITA pod taktovkou studentského spolku Medicus Pilsensis, o.s.

Naše pozvání k povídání a diskusi tentokrát přijala prorektorka Univerzity Karlovy a vedoucí Ústavu histologie a embryologie doc. MUDr. Milena Králíčková, Ph.D.

Za téma setkání jsme zvolili "Rok na Harvardu". Jak už název napovídá, paní docentka se rozhovořila o tom, jaké to je sbírat zkušenosti v zahraničí, zvláště za "velkou louží", kde jí byl umožněn pobyt prostřednictvím Fulbrightovy komise. Teď již víme, že takové zahraniční studium je do života velká zkušenost, a pro mladého vědce téměř nezbytnost.

Nicméně studium v zahraničí zdaleka nebylo jediné téma naší diskuse. Jak už je zvykem, náš host povyprávěl o své cestě k medicíně. Objevily se i dotazy na to, co je vlastně náplní práce prorektorky a jaké má povinnosti. A je to práce vskutku náročná.

Velmi zajímavé téma, zvláště pro ženy, bylo téma porodů. Dozvěděli jsme se například, že paní docentka příliš nefandí domácím porodům. A také jak důležitá je přítomnost otce u příchodu svého potomka na svět.

Paní docentka věří ve velkou moc lidské psychiky, a to i v souvislosti s uzdravováním nemocí, a k tomuto tématu nám přinisla ukázat také několik knížek, např. titul Láska, medicína a zázraky od dr. Bernieho Siegela.

Paní docentka Králíčková byla odměněna drobným dárkem a potleskem.

 

Medicus Pilsensis, o.s.